kürtçemp3 kürtçe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Corel'de İç İçe Geçmiş Halkalar
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPtsi Haz. 16, 2008 9:29 am tarafından hacettepe

» Corel'de İnternetten Ücretsiz Hazır Clipart'lar
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPtsi Haz. 16, 2008 9:23 am tarafından hacettepe

» çalınan göz yaşları....
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 7:40 pm tarafından ibrahim63

» çatlak bir testi...
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 7:38 pm tarafından ibrahim63

» ipin hesabı....
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 7:37 pm tarafından ibrahim63

» affın erdemi....
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 7:36 pm tarafından ibrahim63

» Photoshop Programlari / Paint Shop Pro V11.20
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 6:53 pm tarafından hacettepe

» Photoshop Programlari / slayt programı
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 6:52 pm tarafından hacettepe

» face on body bu programı kaçırmayın
önemlı olan sevgi icin kalpdır EmptyPerş. Haz. 12, 2008 6:50 pm tarafından hacettepe

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama

önemlı olan sevgi icin kalpdır

önemlı olan sevgi icin kalpdır Empty önemlı olan sevgi icin kalpdır

Mesaj  Admin SİDAR C.tesi Haz. 07, 2008 6:53 pm

Gencay o sene 22 yaşına basmıştı. Kendinden emin yakışıklı ve zeki biriydi.Üniversiteyi bitirmiş askerlik vakti gelmişti.Acemi birliği için nereye gideceği belli olmuş bundan 10 gün sonra asker olacaktı.Onu korkutan askerlik değildi ama ailesinden ve arkadaslarından ayrı kalmak canını sıkıyordu ama yapacağı görev de kutsaldı , vatanı savunacaktı.Yine sıkıntılı olduğu bir gün kütüphaneye gidip,biraz kitap okuyarak zaman geçirmek , kafasını dağıtmak istemişti.

GENCAY : (kütüphaneye ağır ve sıkıntılı adımlarla girer) mutluluğun sırrı küçük şeyler kitabını arıyorum. Nerde bulabilirim acaba?

KÜTÜPHANECİ : Şurda! Sağdan ikinci rafta bulabilirsiniz.

GENCAY : Teşekkür ederim.

KÜTÜPHANECİ : Rica ederim.

GENCAY : (Kitabı okumaya başlar bir süre sonra kitabın yanına alınmış küçük notlar dikkatini çeker( kamera notlara yaklaşır). Notların hepsini tek tek okur ve cok etkilenir. Bu notları kimin yazdığını merak etmeye başlamıştır)

GENCAY (Kitabı okuduktan sonra aldığı yere koyar ve kütüphaneciye sorar.) Pardon bir şey sorabilir miyim?

KÜTÜPHANECİ : Buyurun tabi.

GENCAY : Bu kitabı benden önce kim okudu acaba ?

KÜTÜPHANECİ : Ben nerden bileyim ki bi efendi. Günde kaç kişi gelip bir şeyler okluyup gidiyor buradan.

GENCAY : Sanırım bir bayandı .Kitap o rafta durduğuna göre oralarda bir yerlerde okumuş olmalı.Çıkaramadınız mı?

KÜTÜPHANECİ : Hayır.Dediğim gibi Buraya bir sürü kişi girip çıkar.Hepsini hatırlayabilseydim burada çalışmazdım emin olun.

GENCAY : Kitabının arasında mektup tarzı bir şey unutmuş onun için önemli olabilir. Ona ulaştırmak istemiştim.Onun için sordum.Hala…

KÜTÜPHANECİ : Bi dakka bi dakka hatırladım galiba .Bir kız okumuştu o kitabi evet.Bizim üyemiz.Sık sık gelip kitap okur burada.

GENCAY : Tamam o zaman . Adresi de vardır sizde.Lütfen Adresini de verin bana ulaştırayım bu onun için çok önemli olabilir.

KÜTÜPHANECİ : Bi bakiyim.Normalde vermemiz yasak ama madem böyle bir amaç için istitorsunuz .Neydi adı … Ferda evet adı Ferda adresi de evet bu (adresi yazar) buyurun.

GENCAY : Cok teşekkür ederim iyi günler.

(Gencay ordan garip duygular içinde eve gider ve yüzünü hiç görmediği sesini bile duymadığı sadece adını ve adresini bildiği bir kıza mektup yazmaya karar verir.)
(Kamera mektup yazarken çeker)

GENCAY : "Büyük Kütüphanede bir kitap okudum. Eklediğiniz notlar karşısında hayranlık duyduğumu belirtmeliyim. 10 gün sonra askere gidiyorum,sizi tanımak ve sizinle mektuplaşmak istiyorum. Sakın dalga geçtiğimi falan sanmayın gayet ciddiyim.

Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.”

( Ve Ferda dan olumlu cevap gelir ve mektuplaşmaya başlarlar askerlik boyunca birbirlerine sayısız mektup yollarlar )

(Asker sahneleri vardır Gencay dinlenme zamanlarında çeşitli yerlerde Ferdaya mektup yazmaktadır.Bu arada Ferda hiç görünmez sadece Gencayın elinde mektupları görülür.)

(Askerlik sahnesinde Gencay ve diğer askerler koşarken, eğitim yaparken ,Gencaya mektup verirken Gencay mektup yazarken görüntülenir.)

Günler geçer ve Gencayın askerliğinin bitmesine artuk az bir zaman kalmıştır.Son mektubunda Ferdayı görmek istediğni yazar “Ancak seni tanıyabilmem için bana bir resmini gönder lütfen” der Ferdaya.
Ferda buluşmayı kabul eder ama resmini göndermeyi kabul etmez.”Resmin ne önemi var ki ? Bizi ilgilendiren kalplerimiz değil mi? Yakama kırmızı bir gül takaagım” der.

Günler birbirini kovalar ve Gencay memleketine döner. Trenden indiği ilk
anda gözleri Ferda’yı arar. Bir müddet bakınır, sonra kalabalığın
arasından şimdiye dek gördüğü en güzel kadın belirdi. Uzun boylu, çok
güzel, uzun sarı saçlı, masmavi iri gözleri ve mavi elbisesiyle
muhteşem bir kadındır. Kadına doğru bir adım atar, ama yakasında hiç
bir şey yoktur. Kadın gözlerine bakar ve “Pardon bana yardımcı olabilir misiniz” der. Bir adres sorar Gencay yarı şaşkın tarif eder. Kız “Cok teşekkür ederim size borçlandım şimdi size bi şeyler ikram etmek isterim” der.

Tam o sırada kızın omuzlarının üstünden yakasında kırmızı bir çiçek olan kızı görür. Kısa boylu, şişman sayılacak kiloda, gri kısa
saçlı, tozlu uzun pardösüsü ve kalın bilekleriyle öylece duruyordur.
Gencay şaşkındır, az önce hayatında gördüğü en güzel kadından bir teklif
almıştır ancak karşısında da yüreğine aşık olduğu kadın duruyordur.
Kendini toparlar ve yanından geçen dünyalar güzeli kadına aldırmadan ilerler. Elinde Ferda ile birbirlerini tanımalarını sağlayan kitap
vardır. Elini uzattır,

GENCAY : (gözlerinin içi gülerek) Merhaba Ferda.

KIZ : Pardon.Ben Ferda değilim

(kamera Gencayın yüzündedir. Gencay afallamıştır.)

KIZ : Az önce buradan geçen sarı saçlı mavi elbiseli bayan yakama bu çiçeği

taktı ve bunun hayatının sınavı olduğunu söyledi. Sizi yarın çıkısdaki cafede bekliyormuş...
Admin SİDAR
Admin SİDAR
Admin
Admin

https://kevser.yetkin-forum.com

- Similar topics